Thee en Schoonheid

Handige DIY Beau-Tea tips!


Tegenwoordig zijn er heel wat cosmetica producten die thee as speciaal ingrediënt toevoegen aan hun producten, van gezichtsreinigers tot body creams. Het meest gebruikt is groene thee. Groene thee is rijk aan antioxydanten, antiseptisch en zuiverend en verminderd onzuiverheden van de huid. Witte thee wordt gebruikt als anti-ageing, revaliserend, toning en beschermende eigenschappen door het hoge gehalt aan aminozuren, polyfhenolen, vitamine B, mangaam, kalum, magnesium en cafeïne. Zelfs zwarte thee kan worden gebruikt als antioxydant, ontstekingsremmer, ter verbetering van de microcirculatie en bescherming tegen Uv-stralen. Zwarte thee kan overigens prima werken als conditioner voor je haar. Overigens hoeft dit allemaal niet zo duur te zijn, je kunt heel goed je eigen beautycrèmes maken. 

Heb je een mooie tip, schrijf ons dan via info@eversdal.nl. De mooiste tips worden beloond en geplaatst op de website!

Theezakjes op je ogen Donkere kringen om je ogen, zo kom je er vanaf.

THEE VOOR JE HUID

Gooi nooit meer je lege theezakjes weg, want ze kunnen je geweldig helpen bij het verminderen van donkere kringen rond je ogen. Zwarte, witte of groene thee, ze helpen alle drie. De cafeïne en polyfenolen in de thee zullen hun werk doen en moe uitziende ogen worden weer helder en fris.

Hoe werkt dit:

Plaats twee theezakjes na gebruik (vers gezette thee) in de ijskast. Als ze koud zijn, plaats ze dan zachtjes op je ogen en blijf gedurende 15 minuten even lekker liggen. Maak je gezicht en ogen schoon met vers water en drink een lekker kopje thee na. Dat is nog eens duurzaam omgaan met je theezakjes!

Probeer ook eens onze  Beau Tea Huid : Deze melange kan reinigend en kalmerend werken bij mensen met huidproblemen zoals acne. Voor deze melange hebben wij gekozen voor het driekleurig viooltje, brandnetel en lindebloesem voor het reinigende gedeelte en zachte kamille, goudsbloem (calendula), paardebloem en oranjebloesem voor de rust.
Groene thee zit ook bomvol mooie stoffen die je huid ten goede komen. Voor deze melange hebben wij gekozen om geen thee te gebruiken vanwege de theïne. Dit werkt meer stimulerend en bij deze melange ging het ons om rust en reiniging.
Tip: thee is grotendeel vermengt met water, je zult het product dus regelmatig en voor langere tijd moeten gebruiken, maar het is wel puur natuur!

Thee en zonnebrand Thee verzacht

Niets zo vervelend en pijnlijk als zonnebrand en al helemaal het vervellen van de huid. Zowel zwarte als groene thee werken dankzij de verzachtende eigenschappen die het vervellen van de huid voorkomen. Bewaar gebruikte theezakjes, nat dus in water, in de ijskast zodat ze koud worden. De thee zal de zonnebrand verzachten dankzij de ontstekingsremmers.

Hoe werkt het:

Doe de koude theezakjes direct op de huid na de zon. Eventueel kun je het ook in het badwater doen.

THEE VOOR JE HAAR

Thee bevat hoge concentratie anti-oxidanten die de haargroei stimuleren en problemen zoals droge hoofdhuid en roos voorkomen. Het houdt je haar dus gezond en glazend.

Hoe werkt het: 

Na het haar gewassen te hebben, was je het met koude, vers gezette groene thee. Laat het 10 minuten intrekken en spoel uit met handwarm water.

Wil je het haar kleuren? Dan kan ook met thee. Zwarte thee zal het haar donker maken terwijl rooibos en hibiscus het haar een rode teint zullen geven. 

Hoe werkt het:

Maak 2 kopjes thee van kokend water met ongeveer 10 gram thee (2-4 zakjes). Laat het de gehele nacht trekken. Was je haar en schenk dan de kopjes uit over het haar. Laat dit 20-30 minuten rusten. Daarna kun je het haar laten drogen.

Probeer ook eens onze Beau Tea Haar: Er kunnen allerlei redenen zijn dat je haar wat dunner wordt. Belangrijk is goede voeding en goed en veel drinken. Groene thee bevat heel veel aminozuren, die de groei van je haar stimuleren en heeft daarnaast veel vitamines en mineralen. Deze melange heeft 7 ingrediënten die allemaal haargroei en haarwelzijn bevorderen. Rozemarijn is een van de beste kruiden om haargroei te bevorderen. Rozemarijn kan ook helpen bij kleurherstel.

Ingrediënten: groene Chinese thee, rozemarijn, kruidnagel, kaneel, venkel, kamille en gember.

Thee voor je haar Een gezond uitziende bos met thee